Вже не рахую, скільки разів я розповідав людям, як налаштовувати цей майнер. Треба було одразу після відяшного гайда структурувати інфу та робити цей. Але все аби да каби.
Усе, я пографоманив своє, поїхали.
__________________________________________________________________________________________________________________________
Скажу одразу, що ви вже повинні мати адресу кошеля, яка буде вашою робочою адресою й надалі. Якщо не маєте - читаємо копіпасту з сусіднього гайда.
- [розвернути спойлер] Сказаніє про гаманець
1. Качаємо актуальну назараз версію Xmr-stak.
Гіперпосилання на github. Checked!
2. Розпаковуємо в окрему папку. Checked!
3. В отриманій папці створюємо текстовий файл з розширенням «.txt»
Нехай ви його назвете якось типу «ТатоЯкулхацкер.txt». Checked!
4. Відкриваємо створений файл та прописуємо у ньому/копіюємо надане:
xmr-stak-cpu.exe config.txt
Checked!
5. Закриваємо текстовий файл та перейменовуємо його, перетворюючи його у файл з розширенням «.bat»
«ТатоЯкулхацкер.txt» перейменовуємо в «ТатоЯкулхацкер.bat».
- [розвернути спойлер] Розвиваємося разом
Checked!
6. Відкриваємо файл config.txt, що знаходиться у тій самій папці.
Зараз, по суті, саме, здавалося б, складне. Ви повинні створити/заповнити рядки обведені червоним.
- [розвернути спойлер] Частина І
- [розвернути спойлер] Частина ІІ
Checked!
7. Закриваємо конфіг-файл. Запускаємо "ТатоЯкулхацкер.bat". Якщо усе так(кількість ядер може відрізнятись, я пояснював) - перемога.
Якщо ні, я прикріплю до повідомлення архів з двома готовими файлами: config.txt та ТатоЯкулхацкер.bat. В конфіг-файлі треба замінити WALLET на своє, та закинути обидва файли з заміною в папку з майнером. Конфіг налаштований на 2 потоки/ядра та максимально спрощений заради універсальності, відповідно - змінюємо під себе уважно. Я пояснював як в п.6 Частині І.
__________________________________________________________________________________________________________________________
Традиційно починаю додаткову не обов’язкову атсєбятіну.
1. Розробник майнера рекомендує виконати дії, описані під спойлером - бажано усім. Або хоча б перевірити так у вас, чи не так. Скоріш за все вам не доведеться нічого змінювати, але якщо з майнером проблеми - це треба виконати.
- [розвернути спойлер] Just Do It
2. Шукаємо та змінюємо як вказано параметри:
"verbose_level" : 4,
"h_print_time" : 300,
Перше - додає до статистики регулярне виведення у консоль хешрейту.
Друге - вказує ту саму регулярність у секундах.
3. Стандартно ми маємо такі рядки - { "low_power_mode" : false, "no_prefetch" : true, "affine_to_cpu" : 0 },
Якщо ви маєте якісь проблеми з майнером, або просто маєте бажання поцацкатись. Можете позмінювати true на false у різних комбінаціях. Таким чином ви знайдете найбільш профітний конфіг.
Стандартно саме вищевказані параметри вважаються найоптимальнішими. Але прикинь, якщо ти особливий?
4. Якщо ви хочете запустити майнер в енергозберігаючому режимі:
Залишіть лише один рядок та змініть те, що виділено - { "low_power_mode" : true, "no_prefetch" : true, "affine_to_cpu" : 0 },
Хешрейт, звичайна річ, постраждає, але режим досить цікавий/ефективний.
Ну, ніби, закінчив.
Аріведерчі й усе таке.